Sök i biblioteket!  

Blogg


Klicka för större bild

2015-07-23  Inverness and anniversery!

Ankom till Inverness vid lunchtid igår. Kollade runt lite för övernattningsmöjligheter, och hittade ett B&B på samma gata(!) som vi bodde på vid vårt första Skottlandsbesök 2007.

Efter lite shopping blev det en god middag på Filling Station, och en ganska tidig kväll.

Idag firar vi 10-årig bröllopsdag, och startade med ett besök på ett ännu äldre slagfält. :)

Culloden Visitors Centre visade på ett både pedagogiskt och intressant sätt hur de stackars skottarna fick ordentligt med pisk av de stygga grannarna från England 1746.

Vi fortsatte firandet med en sväng runt Loch Ness, en fika i Beauly, och middag på en italiensk restaurang.

(2 kommentarer)


Klicka för större bild

2015-07-21  St Andrews och Pitlochry

Vi kan varmt rekommendera hotellet The Woodside hotel i Aberdour. Trappsteg och korridorer lite hit och dit,lite Fawlty Towerskänsla, men en otroligt varm stämning, fantastiskt god mat och service och det vackraste tak jag någonsin sett på ett hotell (i och för sig är jag ju inte världens mest resvana människa så det kanske inte säger så mycket...).

Själva Aberdour var väl kanske inte den mest charmiga stad vi stött på i detta fantastiska land men som sagt, hotellet var jättebra och det ligger 2.5 mil nordöst om Edinburgh.

När vi lämnade Aberdour så åkte vi längs kusten så om det hade varit fint väder så hade vi stannat till i flera orter för man såg, och jag vet genom bilder på min favoritblogg, www.scottishmoments.com, att det är jättefina byar, men det regnade faktiskt hela tiden och det var inte förrän vi närmade oss St Andrews som himlen sprack upp. Sedan har vädret varit bra hela dagen.

Vi tillbringade några timmar i denna trevliga stad och insåg att den är väl värd ett besök även om man inte är golfare. Vi kan utan vidare tänka oss att återvända dit fler gånger.

När vi åkte vidare ställde vi in gps:en på Pitlochry för jag hade sett några smycken från Heathergems och tänkte att om jag nu ska köpa dem/få dem så kan vi väl köpa dem där de tillverkas.

När vi kom fram till denna mysiga stad så började vi med ett kort besök på turistinformationen innan vi gick vidare till Heathergems butik. Vi valde tillsammans ut örhängen och ett halsband - och säger att det är min present på vår 10-åriga bröllopsdag - som infaller på torsdag. Sedan hittade vi ett trevlig B&B som vi tog in på.

Efter en kvällspromenad avslutades dagen med fish and chips och sedan en lugn kväll i vårt mysiga rum på Annslea B&B.

Vi tackar den svenska tjejen i gps:en för övertydliga instruktioner och förväntar oss samma övertydlighet kommande dagar.

(2 kommentarer)


Klicka för större bild

2015-07-21  The Kingdom of Fife

Efter en första övernattning i Aberdour gör vi oss nu redo för att utforska Fifes kustvägar.

Majortävlingen i St Andrews missade vi med en dag, men vi planerar ändå ett titta till staden.

(1 kommentar)


Klicka för större bild

2015-07-14  Biblioteket

Jag har under en längre tid funderat på hur vi ska rymma alla böcker - och hur mysigt det än skulle vara att bygga runt fönster och dörrar i det rum där vi redan har flera bokhyllor så insåg jag dock att det inte skulle bli det antal hyllmeter som vi behöver.

Vi har därför utökat biblioteket till kontoret också och så fick facklitteraturen flytta in dit - till bokhyllor med dörrar för smidighetens skull. Dammtorka är inte så kul. :-)

Så... nu under några dagar har det handlat om att montera hyllor och flytta och sortera böcker. Vi är jättenöjda med resultatet.

I kontoret har vi dörrar där det bara är glas i den övre delen - då fick vi bra utrymme för allt som inte behöver visas upp... och kan dessutom hålla ordning på det. Det ni!

I tv-rummet där vi har skönlitteraturen har jag sett till att det är gott om luft i hyllorna så att fler böcker får plats. Jag köper böcker - både nya och på loppis och second-handaffärer så då är det skönt med utrymme.

Vi kanske alla har våra laster... och böcker är definitivt min! :-)

(2 kommentarer)


Klicka för större bild

2015-05-27  Eksjö

Förra årets pingst var vi till Nybro och hälsade på syster och svåger. I år bestämde vi att vi skulle träffas i Eksjö (ungefär halvvägs för båda paren) och umgås.

Vi kom dit strax före 11 och väntade på torget tills Lena och Johan dök upp. Vi började med kaffe på Lennarts café. Sedan strosade vi i de finaste delarna av stan. Eksjö (Hjo och Nora) har fått utmärkelsen Europa Nostra "för arbetet med att bevara och vårda den unika bebyggelsen och kulturmiljöerna".

Sedan satte vi oss i bilen och åkte ut till naturreservatet Skuruhatt och Skurugata. Vi började med att gå till Skuruhatt och beundra utsikten - sedan fortsatte vi stigen som gick till/genom Skurugata och tillbaka till parkeringen. Sammanlagt gick vi ett par kilometer, men med några korta vilopauser tog det 1.5 timme! Dagens träningspass var definitivt avklarat och det var skönt att åka tillbaka till Eksjö och leta upp ett matställe (naturligtvis i den äldre vackrare delen av Eksjö). Vi satt ute och åt och njöt av både maten, vädret och sällskapet.

Sedan var det dags att åka åt varsitt håll - och vi insåg att det här är ett trevligt sätt att umgås - stämma träff någonstans lagom långt hemifrån och utforska nya ställen tillsammans. (Nya och nya - i det här fallet hade svågern gjort sin AT-tjänst i Eksjö, men det är ju rätt många år sedan).

Sverige är vackert!

Kommentera


Klicka för större bild

2015-04-10  Detta läser jag gärna...

Jag läser mycket. Det är ingen nyhet för folk som känner mig - det har jag gjort från det jag var 5 år...
Ett eget bibliotek vill jag också ha - och även om det bara är lite drygt 1100 böcker än så kan man väl ändå säga att jag är på god väg där också. Jag brukar säga att jag läser allt utom tantsnusk, men steget från att vara alläsare till att rekommendera böcker för andra är rätt långt. Varför? Jo, vad man gillar att läsa beror så mycket på humör, läge i livet etc. (Just därför är böcker alltid bra presenter - även om du inte känner för att läsa boken du får just när du får den så pryder den sin plats i bokhyllan tills den dagen du känner för att läsa den.)

Nu lovade jag ju ändå i ett svagt ögonblick ett kärt syskonbarn att ge honom en lista - så här kommer då några av mina favoritförfattare.

Svenska: Johan Theorin, Håkan Nesser, Lars Kepler (även om de är lite för otäcka för min smak), Arne Dahl, Jonas Gardell och så gillar jag Mikael Niemis bok "Fallvatten".

Brittiska: Ian Rankin, Ann Cleeves, Peter Robinson, Simon Beckett. Ian Sansom, Lucy Dillon, Peter May

Amerikanska: John Grisham, David Baldacci, Michael Connelly, Paul Auster, Diana Gabaldon, Elisabeth George.

Detta var alltså några av mina favoritförfattare men jag läser oerhört mycket så det går inte att säga "hen är min favoritförfattare".

Vårt bibliotek håller på att vara för litet så jag filurar just på hur man på bästa, billigaste och snyggaste sätt kan få några fler hyllmeter.

Mycket kan man sluta med - men läsning hör inte dit! :-)

(1 kommentar)


2014-11-17  Följ mig via RSS

Nu har jag tjatat på min karl igen... och efter en hel del jobb så fick han äntligen rss:en att fungera.

Så... Du som vill kan nu följa min blogg via RSS. :-)

(3 kommentarer)


Klicka för större bild

2014-11-08  Min favoritstad alla kategorier...

Nu har vi varit i Edinburgh igen.

En del av er tycker säkert att vi är fantasilösa som återvänder till Skottland gång efter gång. Ni får gärna tycka det. ;-) Vi åker till Skottland ändå.

Det var högst nödvändigt att komma iväg den här gången eftersom vi alla tre (vi tog med oss sonen också) har haft fullt upp - så vi behövde byta miljö och verkligen slappna av några dagar.

Vi åkte sent på kvällen den 30/10 och kom till hotellet - Ibis Styles Edinburgh Centre St Andrew Square - mitt i natten. Vi köpte lite nattmat innan vi kröp isäng. Hotellet är nytt - öppnade i juli - och otroligt fräscht. Rummen var inte så stora - men sängarna jättesköna och en sådan dusch som vi hade har vi aldrig förr stött på i Storbritannien. (Den var bra alltså!) :-)

Fredag gick vi på stan lite och åt lunch på Shamoli som ligger efter Royal Mile. Det är den indiska restaurang där vi firade min 50-årsdag för två år sedan. På eftermiddagen gick vi till Ian Rankins favoritpub där karlarna tog sig en öl. Kul med ett besök på en pub som inte fallit för några modenycker. Vi åt middag på det Filling Station som ligger efter Rose Street.

På lördagförmiddag gick Stefan och jag en lång promenad och utforskade Stockbridge och Dean Village - Det var för oss nya områden som vi dock gärna återvänder till en annan gång! Sedan gick vi tillbaka till hotellet och vilade lite innan vi tog med oss Viktor ut för lunch. På kvällen gick vi och köpte biobiljetter innan vi återigen hamnade på en indisk restaurang. Sedan såg vi Gone Girl på bio. Vi traskade sedan hem till hotellet i det enda regn vi stötte på under resan. Hela dagen var ett bra firande av födelsedagen! :-)

På söndag gick Stefan och jag och shoppade liiite. Vi köpte bl.a. Monopol i Edinburghversion.
När Viktor vaknat och kommit på benen checkade vi ut och gick och åt en lång och god lunch på Filling Station. Jag som klarat av att äta LCHF trots att hotellet inte hade skotsk frukost, fuskade nu medvetet eftersom vi inte skulle äta något mer den dagen.

Flyget gick vid 16.00 och vi var hemma i Lovene vid 21.00.
Resan kom mest att handla om promenader och god mat - men det är väl som det ska vara när man har passerat värsta shoppingåldern? ;-)

(7 kommentarer)


« Tillbaka | 1 [2] 3 | Mera »

Bloggar jag följer:

- Scottish moments
- Bara brittiskt
- Jonna Jinton


Följ mig gärna på Instagram: fendermorsan