Sök i biblioteket!  
Klicka för större bild

Blogg - Ett år

För ett år sedan fattade jag ett klokt beslut.
Jag lade om min kost till LCHF och kilona började rasa…
Jag visste ungefär vad jag vägde men tordes inte väga mig igen förrän den 1/1 och då insåg jag ju verkligen att jag var på rätt väg.

Varför jag lade om min kost?
Vikten självklart - eftersom jag vägde jättemycket - men också för att minimera risken för andra sjukdomar som diabetes typ 2 och cancer.
Jag har ju jobbat inom äldrevården en del och vet ju också hur jobbigt det är att vara gammal och tung… och det vill jag också förebygga. Även om jag ju har låååååångt kvar dit ;-)

Var står jag idag?
Jo, jag är 30 kg lättare än för ett år sedan och har så mycket mer energi. Kompisar säger dessutom att jag ser fräschare ut - typ i hyn osv. och jag känner mig verkligen så mycket piggare.

Nu är det bara resten kvar - men det är ju en rolig resa jag är ute på!

(5 kommentarer)


#1 Vilket viktras du gjort! Kan man äta Lchf permanent eller äter du så under viktresan?
Marlene (mejn@live.se) 2015-10-06 15:53:54

#2 Jag kommer definitivt att fortsätta med lchf livet ut även om jag kanske gör något medvetet avsteg någon gång - men jag mår så mycket bättre utan mjöl och socker - och äter så mycket godare mat nu. Läs gärna på kostdoktorn.se för klok information.
Siwan (siwan@lovene.se) 2015-10-06 15:59:39

#3 Hel Siw. Låter jättebra. Själva har vi kört 5-2 i ett par år nu. Som du säkert vet passar inte LCHF alla. Har provat men blev Fruktansvärt trött. Kramar från faster.

Eivor Israelssom (eivorisraelsson@gmail.com) 2015-10-07 18:39:22

#4 Hej faster! Trötthet och magproblem är nog vanliga i början av LCHF men för mig gick båda över ett ett tag... Nu har jag bara väldigt mycket energi när jag inte gör några avsteg... med avstegen kommer tröttheten tillbaka - men det är klokt att lyssna till den egna kroppen och inte i första hand lita på vad andra säger. :-) Periodisk fasta är bra - jag kör 16:8 i perioder.
Siwan (siwan@lovene.se) 2015-10-09 16:56:36

#5 Härligt! Jag försöker också äta nyttigare..inte för att gå ner i vikt men för hälsans o energins skull... men det är svårt... bra jobbat!
scottish moments (se.skottland@gmail.com) 2015-11-30 21:30:23

Kommentera

Namn:
e-post:
Spamkontroll: Ange med bokstäver summan av 4+3+2 här.
 

« Tillbaka

Bloggar jag följer:

- Scottish moments
- Bara brittiskt
- Jonna Jinton


Följ mig gärna på Instagram: fendermorsan