Sök i biblioteket!  
Klicka för större bild

Blogg - Från Wick till Ullapool

Igår morse lämnade vi Mrs Leasks Bay View B&B i Wick och följde Skottlands norra kust. Vi gjorde ett stopp i Thurso, där där man tydligen spelar McAllan, och fortatte västerut. Vägarna blev allt smalare, backigare och krokigare, men utsikten allt vackrare.

Här i högländerna skrivs alla ortnamn på både engelska och gaeliska på vägskyltarna, och när vi passerade Tongue stod det faktiskt det gaeliska namnet Tunga. Vi skandinaver har varit här tidigare, även om det var flera hundra år sedan.

Om inte Durness låg så långt från allt vi är vana vid, skulle det vara en perfekt plats att bo på. Där finns ALLT vad gäller naturupplevelser, men det är långt till närmsta stad och välsorterade affärer.

Vi fortsatte söderut, och nådde Ullapool vid 16-tiden. Efter en stunds letande hittade vi ett bra B&B på Sea Forth Road, och bokade upp två nätter.

Idag tog vi en sväng i närområdet, och det var den mest krävande bilkörningen hittills. Single track road, passing places, hidden dips, blind summits, kurvor och får, gjorde två mils bilåkande riktigt spännande.

Undrar hur man räknar ut folktäthet i Skottland? Med alla backar upp och ner borde man räkna innevånare per kubikkilometer istf kvadratkilometer.

Nu softar vi i vårt rum efter en fantastisk middag, och laddar för resa söderut i morgon.

(1 kommentar)


#1 Haha ja det stämmer! Kubikkilometer istället för kvadrat! :))
scottish moments (www.scottishmoments.com) 2015-07-28 15:53:35

Kommentera

Namn:
e-post:
Spamkontroll: Ange med bokstäver summan av 4+3+2 här.
 

« Tillbaka

Bloggar jag följer:

- Scottish moments
- Bara brittiskt
- Jonna Jinton


Följ mig gärna på Instagram: fendermorsan